By - admin

Kies voor een refurbished printer op de zaak

Gebruiken je medewerkers regelmatig de printer om wat documenten af te drukken? Dan zijn dit op jaarbasis behoorlijk wat documenten die geprint moeten worden. Het is dan belangrijk dat je wel een printer hebt van goede kwaliteit en niet een die al vrij snel aan het einde van zijn levensduur zit. Dit wel niet zeggen dat je een hele dure printer moet nemen. Integendeel, je kunt er ook voor kiezen om refurbished printer te nemen. In dit artikel vertellen we meer over een refurbished printer.

Wat is een refurbished printer precies?

Een refurbished printer is in feite een tweedehands printer. Het verschil tussen een tweedehands printer en een refurbished printer is dat een refurbished printer helemaal wordt nagekeken. Tijdens dit proces wordt precies uitgezocht welke onderdelen momenteel of bijna aan vervanging toe zijn. Deze onderdelen worden vervolgens vervangen door nieuwe onderdeel. Hierdoor is de printer bijna weer als nieuw. Het voordeel van een refurbished printer is dus dat deze in aanschafwaarde dus veel goedkoper is dan een gloednieuwe printer.

Welk type printer moet je kiezen?

Er is een groot aanbod printers waar je als bedrijf uit kan kiezen. De ene printer is niet altijd per se beter dan een andere printer. Het is voornamelijk afhankelijk van op welke wijze de printer gebruik wordt. Wordt de printer voornamelijk gebruikt voor interne documenten? Dan is het bijvoorbeeld niet eens nodig om een kleuren printer te nemen. Dan kun je gemakkelijk een zwart wit printer nemen. Moet je echter ook wel eens wat printen en meenemen naar klanten? Dan is het wel zo netjes om iets in kleur te laten zien. Dan kom je alweer bij een kleuren printer uit? Is de printer alleen om te kopiƫren of wil je ook nog de nodige documenten inscannen om dit online te bewaren? Dan moet je weer voor een all-in-one printer kiezen. Zo zie je maar dat het gebruik van de printer bepaalt welk type printer er gekozen dient te worden.